Paul Verhuyck

 

Paul Verhuyck werd in 1940 in Antwerpen geboren. Na Romaanse Filologie te hebben gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Gent werkte hij ondermeer aan de Hogeschool voor Vertalers & Tolken in Antwerpen. Daarna vertrok hij naar Nederland, waar hij gedurende 27 jaar als universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit te Leiden verbonden was en oudere Franse en Occitaanse literatuur doceerde (1972-1999).
Naast een reeks wetenschappelijke publicaties op vakgebied, publiceerde hij romans en verhalen (volg de links). Sinds 2007 schreef hij met zijn echtgenote Corine Kisling ook samen romans als het duo Kisling & Verhuyck.


In februari 2018 verscheen het prachtige boek Minuten middeleeuwen. Het geeft een eigenzinnige, soms dwarse, maar altijd boeiende kijk op de middeleeuwen, het vakgebied waar Paul Verhuyck zijn leven aan heeft gewijd. Hoewel niet zo bedoeld, bleek het een soort nalatenschap te zijn, een Grand Testament, of een afscheid.

Paul Verhuyck overleed op 26 september 2018 in Graauw, Zeeuws-Vlaanderen, waar hij en zijn vrouw sinds 1998 woonden.

In 'Tiecelijn', een tijdschrift waar hij meerdere bijdragen aan heeft geleverd, is een mooi In memoriam opgenomen, geschreven door Yvan de Maesschalck (pp. 302 t/m 315).