twisted

 

Van 1 t/m 31 oktober 2020 wordt in de doopsgezinde kerk van Middelburg de expositie TWISTED gehouden met werk van mezelf en van Inge De Belder. Hoewel we een totaal verschillende achtergrond hebben (Inge is beeldhouwer en grafisch kunstenaar en ik oorspronkelijk auteur en vertaler), hebben we wederom een gemene deler gevonden, een gemeenschappelijke inspiratiebron: deze keer is dat de grillige structuur van bomen, schorsen en wortels.

Interessant daarbij is dat we er elk een totaal andere invulling aan geven. Inge maakt houtskooltekeningen op papier. Ik "hertaal" foto's tot wonderlijke computercollages.

Maar niet alleen onze techniek verschilt, ook de uitwerking, de interpretatie. Inge streeft niet naar herkenbaarheid, maar naar mogelijkheid. Bij mij is het precies andersom. Mijn vervreemdende computercollages dragen juist wel een duiding mee, een herkenning of symboliek.Ik ben per slot van rekening een verhalenverteller, een beeldenvertaler.

De expositie bestaat uit professionele fotoprints van de houtskooltekeningen en de computercollages. Ook zullen er enkele van de grote originele tekeningen van Inge te zien zijn.

Zo bereikt deze expositie een grote "eenheid in verschil", een eenheid met een "twist".

TWISTED. Van 1 t/m 31 oktober in de Doopsgezinde Kerk De Vermaning, Lange Noordstraat 62, Middelburg. Geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.


TWISTED reprise!
Door corona is de expo in Middelburg in 2020 een beetje in het water gevallen. Daarom nu in 2021 een reprise in Graauw!
TWISTED is elk weekend van oktober 20121 te zien in Galerie Terra Groda te Graauw. Bovendien zijn het atelier en de huisgalerie van respectievelijk De Belder en Kisling te bezoeken op het 1e, 3e en 5e weekend van oktober van 14.00-17.30 uur.